THAJSKÁ kuchyně
Tom Kha - polévka s kokosovým mlékem
Tom Kha - polévka s kokosovým mlékem
Použijte hrnec s tlustším dnem, ve kterém lze i restovat. Měl by být spíše široký než vysoký. Rozehřejte máslo a olej dohromady, pak začněte přidávat maso. Nechte to dost rozehřát, klidně na maximum, aby se maso nezačalo hned dusit a pouštět šťávu, potřebujeme ho zatáhnout a trochu opéct na krajích dohněda. Máte-li ho hodně, dejte tam nejdřív půlku...
250 ml mléka
1 lžička soli
2 žloutky
50 g oleje + 50 g sádla
75 g cukru
citronová kůra a trochu šťávy
500 g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Základní těsto: 750g brambor, 250g polohrubé mouky, 200-250g bryndzy/ ovčí tvaroh/, 250g uzené slaniny
Mrkvový krém se zázvorem
Nadrobno pokrájíme 2 cibule, osmahneme na řepkovém oleji, přidáme 4 mrkve-nakrájené na kolečka, 1 jednu petržel, přidáme ještě na malinké kostičky pokrájený zázvor(bez slupky), zarestujeme a zalijeme 1L vody.Vaříme do měkka, mixérem rozmixujeme do jemna, dochutíme solí a japonskou sojovou omáčkou. Na vrh sypeme nasucho...