Sladké a slané rohlíčky od Marušky

08.05.2019
Rohlíčky na sladko - 400-500 g mouky - dát méně aby těsto nebylo hodně tuhé a postupně přidávat a nechat na vále na podsypání, udělat kvásek - kostka kvasnic  42 g, 1 dcl vlažného mléka a tři čajové lžičky cukru, nechat vykynout + 1 celé vejce 250 g tuku - Hera, nebo máslo,  troška soli.

   Vše na vále promíchat a zpracovat na vláčné těsto, které se rozdělí na 8 dílů, z každého dílu se vyválí kolečko asi velikosti talíře, těsto musí být tenké.Kolečko se rozdělí " radýlkem" na 8 dílků a na krajní část - po obvodu, se dává náplň sladká. Z uvedené dávky jsou dva plechy rohlíčků, celkem 64 kusů. Náplně lze najít v receptu " viz frgály od paní Macourkové. Rohlíčky se pečou asi při teplotě 170 - 200 stupňů do růžova , po vyjmutí z trouby ještě teplé se obalují v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Rohlíčky na slano - stejný postup jen náplň je slaná - např. šunka nakrájená na kousky se strouhaným sýrem - eidam aj., nebo podle vlastní chutě, podobně jako na pizzu. Před pečením potřít vejcem a posypat kmínem, nebo paprikou, nebo grilovacím kořením, popřípadě jen hrubou solí.
(c) KC NADĚJE 2023
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky